• LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

    LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

  • LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

    LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

  • TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

    TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

KISA-JA HARJOITUSKALENTERI

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TULOSSA

Ei tulevia tapahtumia!
Tuntuu uskomattomalta, että nyt on jo lokakuu. Vastahan se edellinen kisakausi päättyi Rukan SM-hiihtoihin. Kisakauteni käynnistyy totuttuun tapaan Vuokatin Suomen cupissa vajaan neljän viikon päästä. Harjoituskauteni on sujunut hyvin ilman suurempia vammoja tai sairasteluita.

Heinäkuun Italian leirin jälkeen olen leireillyt Vuokatissa ja Hämeenlinnassa. Harjoittelu on pitkälti jaksottunut 3+1-teemalla. Eli määrällisesti kolme kovempaa harjoitusviikkoa, jonka jälkeen yksi kevyempi. Elo-syyskuun vaihteessa pidin 10 päivän leirin Vuokatissa. Leirin pääteemana oli vielä ulkoharjoittelu, mutta kävinpä muutaman kerran hiihtotunnelissa hakemassa tuntumaa pitkällä suksella hiihtämiseenkin. Vuokatissa ollessa pitää tietenkin hyödyntää Vuokatin vaaraa ja sinne tulikin kivuttua niin jalkaisin kuin rullilla. Leiri sisälsi jo useampia tehoharjoituksiakin, pari sauvarinnettä ja muutama rullahiihtäen. Vuokatista kotiuduttani suuntasin parin päivän palauttelun jälkeen Hämeenlinnaan, jossa oli ohjelmassa 4 tehoharjoitusta kuudessa päivässä. Onneksi Kainulaisen Anni tuli Hämeenlinnaan minileirille kanssani, niin sain viimeisiin tehoharjoituksiin kiriapua. Pikkaisen alkoi jo loppuleiristä painamaan ja tuntui, ettei jalka enää nouse. Taisi kroppa olla aika niitissä, kun seuraavalla viikolla meinasi pikku syysflunssa yllättää. Siitäkin selvittiin rajulla kevennyksellä ja suuntasinkin viikonloppuna Tampereen Pyrinnön Jämin leirille "vierailevaksi tähdeksi". Siellä tulikin treenattua ehkä vähän suunniteltua enemmän, mikä hieman kostautui alkuviikosta.

Kotona käynnisteltiin sitten taas kroppaa perusharjoittelun kautta loppuviikosta ennen kuin suuntasin taas Vuokattiin. Vuokatissa on taas vietetty 10 päivää. Nyt on keskitytty enemmän tunnelissa hiihtämiseen pitkällä suksella. Toki ei sielläkään ole tullut kahta treeniä päivässä tehtyä, joten paljon on ulkonakin treenattu ja hyödynnetty Vuokatin vaaran nousumetrejä. Enää kaksi treeniä ja sitten auton nokka kohti Etelä-Suomea. Perjantai vierähtää Hämeenlinnassa Lauran ja Annin kanssa edustaessa. Tervetuloa moikkaamaan Kauppakeskus Goodmaniin pe 7.10. klo 17.00!

Syyskuun lopussa kotona ollessa kerkesin myös pitämään Espoon Hiihtoseuran junnuille sauvaloikkatreenin. Olipa mukava ja energinen porukka! Treeneissä oli mukana lähes 30 innokasta junnua. Sekä minut että Espoon Hiihtoseuran hiihtäjät voit bongata ensi talvena ladulta Nonamen vaatteissa.

IMG 20160922 WA0004
Kuva EHS:n treeneistä.

LATUA AUKAISEMASSA

briko      markviest42       fi main logo web       noname       SFV logo

 GRK logo     prosentti pieni     patrol logo glow     1     Voglia