• LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

    LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

  • LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

    LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

  • TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

    TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

KISA-JA HARJOITUSKALENTERI

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TULOSSA

Ei tulevia tapahtumia!
Vuoden 2016 loppu oli jotain, josta olen nähnyt vain pahaa unta. Ylirasitustila, josta toipuminen vei huomattavasti pidempään kuin kuvittelin edellistä blogitekstiä kirjoittaessa.

Normaalisti joulukuussa olen hiihtänyt useamman kovan kisan ja samalla pyrkinyt löytämään treeneihin lunta suksien alle. Tällä kertaa joulukuu menikin palautuessa sekä hiljalleen ulkoillessa. Kävin muutaman kerran viikossa hiihtämässä, koska Espoossa oli ladut kunnossa. Liikuin muutenkin hyvin kevyesti ja lepäsin paljon. Kuvittelin, että kroppani on kisakunnossa jo ennen joulua, mutta pikku hiljaa aloin ymmärtämään, että palautuminen kisakuntoon jopa loppiaiseksi tekee tiukkaa. Ennen joulua karkasin vielä Kanariansaarille lämpöön siinä toivossa, että lepo ja lämpö vievät loputkin rippeet ylirasituksesta pois.

IMG 20161218 115648

La Gomeran matka ei ollut pelkkää makoilua vaikka itseni sinne sillä verukkeella huijasin. Kävimme päivittäin vaeltamassa upeissa maisemissa. Joka päivä saimme kasaan noin tuhat nousumetriä. Ekan päivän jälkeen olikin reidet kipeenä oudokseltaan nousemisesta ja laskemisesta, mutta siihenkin tottui sitten, kun oli aika lähteä kotiin :) Vauhti vaelluksilla ei kuulemma päätä huimannut, mutta mulla teki tiukkaa pysyä perässä. Välillä jäi jopa maisemat näkemättä. Saattoi kuitenkin olla vain parempi, ettei ihan koko ajan ehtinyt katsomaan lähes pystysuoraa pudotusta 200-300 metriä alemmaksi. Joka tapauksessa lämpö, valo ja uudet maisemat tekivät hyvää sekä päälle että kropalle. (Treeni)loman päälle vietetyt joulun pyhät vielä viimeistelivät palautumisen ja kroppa alkaa olemaan taas treenikunnossa.

IMG 20161220 WA0001

La Gomeran piskuinen saari on huippukohde vaelluksesta kiinnostuneille. Vaikka saari on halkaisijaltaan noin 25 km, niin merkattuja vaellusreittejä on reilut 600km. Meilläkin jäi siis suurin osa reiteistä tallaamatta. Saari kohoaa 1500 metriin ja on Kanarian saarille epätyypillisen vehreä. Käytiin kuitenkin korkeimmalla kohdalla ja vaellettiin subtrooppisessa laurisilva-metsässä. Perinteisistä Kanarian saarten turistikohteista poiketen maisemaa leimaavat vuorien ja laaksojen lisäksi banaani- ja sitrushedelmäviljelmät sekä pohjoisrannikolta upea näkymä naapurisaaren Teide-tulivuorelle. 

Ens viikonlopun kohdalla kalenterissa lukee Skandinavia cup, Lahti. Siellä olisi tarkoitus aloittaa kisakausi uudestaan. Jännittää. En oikein tiedä, mitä viikonlopulta odottaa. Jostain se on aloitettava ja kisa kisalta kunto paranee. Nyt pitää muistaa rakentaa kuntoa maltilla. Kiirehtimällä löytää itsensä uudestaan montusta. 

LATUA AUKAISEMASSA

briko      markviest42       fi main logo web       noname       SFV logo

 GRK logo     prosentti pieni     patrol logo glow     1     Voglia