• LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

    LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

  • LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

    LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

  • TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

    TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

KISA-JA HARJOITUSKALENTERI

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TULOSSA

Ei tulevia tapahtumia!
Heippa! Edellisestä blogikirjoituksesta onkin jo aikaa, joten odotettavissa on piiiiitkä teksti. Koita jaksaa mukana tai surffaa edes kuvat :) Raportti Keuruun SM-hiihdoista tulikin kirjoitettua vain facebookin puolelle. Keuruultahan tuloksena oli 11. sija perinteisen kympiltä ja karvas 4. sija parisprintistä Kainulaisen Annin kanssa. Lauantain hiihtoon olin alkukauden vaikeuksien jälkeen tyytyväinen, mutta sunnuntain suoritus jäi hampaankoloon kaivelemaan. Kroppa ei vain ollut vielä siinä tilassa, että se olisi ehtinyt palautumaan edellispäivän kisasta takaisin kisakuntoon.

Viikko Keuruun jälkeen hiihdin Hakunilassa Vantaan FIS-kisoissa vapaan kympin. Vaikka tarkoituksena oli pitkästä aikaa lähteä all in-asenteella eikä ottaa varovasti alkuvauhdin kanssa, niin kropasta ei löytynytkään toivottuja tehoja heti kisan ensimmäisille kilometreille. Vauhti alkoi pikkuhiljaa löytymään toisella kierroksella(kisa oli 3x3,3km) ja ero johtavaan Katariina Lonkaan alkoi tasoittua ja viimeisellä kierroksella kaventua. Lopulta ero maalissa oli Katariinan hyväksi oli 1,9 sekuntia, kun sitä ensimmäisellä kierroksella oli jo yli 15 sekuntia.

Vantaan FIS-kisojen jälkeen tulikin suunniteltua pidempi kisatauko, kun lähiseudulla oli hyvin vähän tarjontaa kisoista. Kisajärjestäjien vähyys johtui todennäköisesti siitä, että kalenterista löytyi niin Hopeasompaa, Nuorten SM-kisoja kuin Lahden MM-kisat. Etelä-Suomen arvaamaton talvi myös asetti haasteensa ja osa kisoista jouduttiin perumaan. Keskityin sitten helmikuun lopun ja maaliskuun alun lähinnä pk-harjoitteluun. Luonnonlumitilanne vaihteli suuresta päivästä ja viikosta toiseen, mutta latumiehet sekä Espoossa että Vantaalla pitivät ladut huippukunnossa. Usein tuli käytyä Oittaalta Pirttimäen kautta Solvallassa kääntymässä tai heittämässä Petikosta mutka Keimolaan ja Serenaan. Muutaman kerran suuntasin reittini Kehä 3:n eteläpuolelle. Seuraavaksi muutamia kuvia näiltä lenkeiltä.

IMG 20170227 185126Kuva Kehä 3:n ylittävältä sillalta Marketan puiston kohdalta matkalla kohti Laaksolahtea.
IMG 20170210 190951Lamppulenkit on tunnelmaltaan talven parhaita. Vastaantulijoita on yleensä aika vähän. Välillä pääsee hiihtämään tähtitaivaan alla kuun valaistessa latua niin, ettei edes lamppua tarvitsisi.

IMG 20170311 100529
Harva uskoi, että vain 10 kilometriä Kehä 3:n ulkopuolella on lunta 40cm ja olosuhteet kuin Lapin laduilla. 

IMG 20170312 093530
Talven ehdottomasti paras lenkki oli pari viikkoa sitten hankikannoilla. Seikkailimme pitkin latupohjia, järven jäitä. peltoja, niittyjä, metsäautoteitä 60 kilometrin edestä. Tottakai matkalla piti käydä tankkaamassa munkilla ja kaakaolla Pirttimäen kahvilassa. Aikaa tähän retkeen kului lähes viisi tuntia, mutta auringon paistaessa ja hyvässä seurassa ei edes ajankulua huomannut :)

Lahden MM-kisat oli kauden suurin tavoite. Sen eteen tein paljon töitä ja olikin vaikea myöntää itselle, että se tavoite jäi saavuttamatta. MM-kisoihin suuntasin kuitenkin kisaturistiksi. Meillä olikin Skiathlon-lauantaina upea päivä Voglian vieraina teemalla äidit ja tyttäret. Mukana oli myös Lauran isä, koska Lauralla oli tärkeämpänä tehtävänä hiihtää kovaa, sekä Voglia-yhteistyön primusmoottori Sipi miehensä kanssa ja tottakai Voglialta Markku Virtanen ihastuttavan vaimonsa kera. Kannustettiin porukalla Lauraa ja kaikkia muita kilpailijoita sekä nautittiin upeasta talvisäästä. 
IMG 20170225 181155Ylin kuva:Touko Helanen

Reilun kuukauden kisatauon jälkeen palasin kisojen pariin puolitoista viikkoa sitten keskiviikkona Sotungin puistohiihdoissa Hakunilassa. Keli oli raskas. Lämpötila huiteli jossain +7 paikkeilla ja ladulle oli muodostunut muutama lätäkkökin menoa hidastamaan. Naisilla oli yhteislähtö M16-sarjan kanssa. Ensimmäisten satojen metrien jälkeen siirryin joukon kärkeen ja karkasimmekin M16-sarjan johtajan kanssa muulta porukalta. Puolimatkassa kova alkurypistys alkoi painaa ja kysyin, josko matkakaverini vetäisi välillä. Hän totesi, että toki. Meni keulaan ja karkasi :D En pysynyt metriäkään perässä, mutta naisten sarjan voitto tuli 23 sekunnin erolla seuraaviin. Siitä sitten muutaman päivän päästä lauantaina kävin Rajamäki-hiihdoissa Nurmijärvellä. Viikolla olleet lämpimät säät olivat tehneet tuhoja luonnonlumille, mutta kisa pystyttiin onneksi järjestämään tykkiladulla lyhennetyillä matkoilla. Meillä onneksi matka lyheni vain 10 kilometristä 8 kilometriin. 2 kilometrin ladulle osui vain yksi loiva nousu, joten kisapaikalla sain onneksi apua liistereiden poistoon(lue: Monosen Janne poisti ne). Edessä oli siis tasatyöntökisa. Ensimmäiset kolme kierrosta tuntui "helpolta", mutta viimeinen kierros oli taistelua väsyneiden lihasten kanssa.  Voitto irtosi reilun minuutin erolla seuraavaan. Tasatyöntö on aina ollut yksi heikoista lenkeistäni. Se on mennyt viime vuoden aikanakin eteenpäin, mutta sitä on edelleen kehitettävä tulevalla harjoituskaudella.

Menneenä viikonloppuna piti alun perin kisailla Hämeen viestissä(maakuntaviesti) Tammelassa ja Hämeenlinnassa seuran omissa kisoissa. Hämeen viestiin emme saaneet joukkuetta sairastumisten ja samaan aikaan kisailtujen ampumahiihdon SM-kisojen takia. Seuran omat kisat peruttiin, joten suuntasinkin Lahteen Halton-hiihtoihin. Lahdessa hiihdettiin helpotetuila MM-laduilla 10km vapaalla. Aamulla satanut ohut lumikerros teki kelistä kohtuu hitaan. Odotetusti Aino-Kaisa Saarinen voitti ja toiseksi tuli Tatjana Mannima. Mä olin kolmas 48 sekuntia Aino-Kaisaa hitaampana ja neljänneksi hiihti Katariina Lonka häviten keulaan 1min 26sek. Hiihto tuntui jo paremmalta. Hyvin jaksoi tehdä töitä, mutta siihen alkuvauhtiin kaipaisin vielä lisää potkua. Pitää uskoa, että pikku hiljaa se kisojen myötä vielä tällä kaudella paranee. Enää juuri muuta sille ei kerkeä tekemään ennen kauden loppua. Mun kausi jatkuu enää SM-kisojen verran, eli seuraavat kaksi viikonloppua. Ensiksi Kontiolahdella vapaan 5km, viesti ja 15km perinteisellä ja sitten perään Ylitorniolla Suomen cupin viestin ja SM 30km vapaan merkeissä.LATUA AUKAISEMASSA

briko      markviest42       fi main logo web       noname       SFV logo

 GRK logo     prosentti pieni     patrol logo glow     1     Voglia