• LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

    LUKEMATTOMIA KILOMETREJÄ HIIHTOA

  • LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

    LÄHES 1000 TUNTIA TREENIÄ VUODESSA

  • TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

    TAHTOA JA MÄÄRÄTIETOISUUTTA

KISA-JA HARJOITUSKALENTERI

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TULOSSA

Ei tulevia tapahtumia!

Kesä- ja heinäkuu hujahtivat vauhdilla treenatessa. Nyt heinäkuun helteet ovat vaihtuneet elokuun sadekuuroihin ja raikkaampiin treeni-ilmoihin. Hiihtäjä aistii ilmassa jo syksyn havinaa, mutta palataan hetkeksi menneeseen kesään.

Juhannuksen jälkeen suuntasin nokan kohti Vuokattia. Vuokatissa oli ohjelmassa Aateli Race – hiihtäjien kesäkisa. Kisa alkoi tiistaina vapaan rullahiihtoprologilla, Vaaran maililla. Oma meno tuntui tahmealta. Jaksamista riitti, mutta vauhti puuttui. Omat tuntemukset realisoituivat myös tuloksissa. Sijoitus 17. ja eroa nopeimpaan yli minuutti. Tätä ei voinut jäädä murehtimaan, koska seuraavana aamuna kisat jatkuivat 3 kilometrin maastojuoksun muodossa. Meno ei vieläkään tuntunut kovin herkältä. Tuloksena 14. sija ja eroa nopeimpaan 43 sekuntia. Prologin ja juoksun tulosten perusteella lähdettiin 10kilometrin takaa-ajoon. Lähdin sijalta 16 minuutin ja 54 sekuntia Lauran perään. Totesin matkan olevan kymppisakkiin pitkä, mutta takaa-ajoasema sopii minulle. Mitään hävittävää ei ollut, niin lähdin heti paukusta kokeilemaan mitä naisesta saadaan irti. Tuleeko seinä vastaan? Ensimmäiset pari-kolme kilsaa kulki hyvin ja nostin sijoituksiani. Sitten edessä oli vaikeat kilometrit ja vaikka pyörätiellä yritin tehdä eroa takana tuleviin, niin meidän porukkaa ajettiin kiinni. Vaaran nousuun lähdettäessä olin sijalla 9 ja perässäni oli viisi naista. Vaikka yleensä vetojuhdan rooli ei ole otollisin, päätin pysyä letkan keulalla, koska nousussa peesistä ei ole niin paljon hyötyä. Lähdin pitämään tasaista vauhtia keskittyen pitämään rytmiä ja tekniikkaa yllä. Nousun edetessä naisia putosikin peesistä ja yksi tuli ohitetuksi. Mäen päälle saavuin kahdeksantena. Taisteluvoitto. Vaaran mailin nousin tällä kertaa nopeammin kuin edellisillan prologissa. Vanhemmiten taitaa kestää hetki lämmetä näin kesälläkin. Kisojen yhteenvetona voisi sanoa samaa kuin prologista. Jaksaa, mutta vauhti puuttuu. Tehoharjoitusten puutteen näkee tuloksista ja tunsi kropassa. Tuloksia näkee tarkemmin osoitteesta http://www.vuokattiskiteam.fi/fi/Vuokatin-Aateli-Race/Tulospalvelu. Leiriviikkoa olikin hyvä jatkaa perusharjoittelulla. Vuokatin vaaraa tuli kiivettyä jalan, sauvojen kanssa ja ilman sekä rullasuksilla.

Vuokatista kotiin suunnattuani oli pari päivää aikaa huoltaa kehoa ja välineitä ennen kuin oli pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin kohti Italiaa. Edessä oli vajaan parin viikon leiri Valdidentrossa Kyllösen Annen kanssa. Italiassa meitä vastassa oli helteet ja upeat treeniolosuhteet. Ensimmäisinä päivinä ohjelmassa oli perusharjoittelua, totuttelua korkeaan ja mäkien nousemista, jotta kroppa saatiin toimimaan loppuleirin kovempiin treeneihin. Kesken leirin meidät yllätti hieman epävakaisempi sää vesisateiden ja ukkosten saatteleman. Yhtenä aamuna herättyämme saimmekin ihmetellä lumisia vuoren huippuja keskellä heinäkuuta. Tuona aamuna ohjelmassa oli rullahiihtoa Italian ympäriajostakin tuttuun Passo Stelvion nousuun. Onneksi aura-auto oli käynyt avaamassa tien, niin ei tarvinnut hangessa hiihtää. :) Loppuleiristä kelitkin lämpenivät takaisin hellelukemiin. Alun totuttelun jälkeen treenit lähti hyvin rullaamaan ja oli ilo päästä tekemään vauhdillisestikin kovempia treenejä kovaan maastoon. Yhdessä intervallitreenissä päästiin esimerkiksi huiputtaan toinen pyöräilystä tuttu nousu Passo Gaviakin, joka jäi ekalla yrittämällä kesken ukkosmyrskyn takia. Kovemmat treenit takasivat, että kotimatkalle lähti kaksi hymyilevää, mutta väsynyttä naista.

Kotiin päästyäni hengähdin hetken, pesin pyykit ja jatkoin treenijaksoa vielä vajaan viikon. Heinäkuun vikalla viikolla ohjelmassa olikin kevyempää treeniä ja palauttelua ennen uutta treenijaksoa.

LATUA AUKAISEMASSA

briko      markviest42       fi main logo web       noname       SFV logo

 GRK logo     prosentti pieni     patrol logo glow     1     Voglia